Mennyibe kerül egy weboldal Kecskeméten?

Ha felmértük a helyzetet, elolvastuk mik a weboldal előnyei és eldöntöttük, hogy ez kell a vállalkozásnak vagy éppen nekem, akkor jöhet a következő, elengedhetetlen kérdés. Mégpedig mennyibe kerül egy weboldal? Mivel Kecskeméten dolgozom, így főleg ebben a városban fogjuk az árakat átnézni, azonban nem figyelmen kívül hagyva az országban található árakat. Több ajánlat közül válogathatunk, amelyek mindegyike más-más előnnyel próbál minket meggyőzni. Az egy oldalas weboldaltól kezdve a több oldalas komplex honlapokig. Tehát teljes mértékben nem lehet meghatározni, hogy most pontosan akkor mennyibe kerül egy weboldal. Egy átlagárat tudunk meghatározni, amely az előbb említett két szélsőséges ajánlat, weblap típus között található.

Kecskeméten átlagosan egy weboldal 140.000Ft-tól 160.000Ft-ig terjed. Ezt az árat természetesen befolyásolja az, hogy milyen dizájnt szeretnénk, milyen lehetőségeket szeretnénk a weboldalra. Ha egy 6-10 oldalas, űrlap – kapcsolat felvételi lehetőséggel, galériával, referenciával, térképpel ellátott, dinamikus weboldalt szeretnénk, egyedi dizájnnal, 3-4 utólagos módosítással, egy alapvető-profi keresőoptimalizálással, akkor beszélhetünk erről a központi árról.

Milyen weboldalak vannak?

Több lehetőség közül is válogathatunk, amikor kiválasztjuk a számunkra megfelelő weboldalt. Több típusra bonthatjuk a weboldalakat, amik legfőképpen a meghatározott cél alapján változnak. Ha a vállalkozásodhoz keresel egy dinamikus weboldal, egy oldalas CV-ként szeretnél egy bemutatkozó honlapot, vagy éppen egy blogot szeretnél vezetni. Más és más terület eltérő weboldalakat kíván. Következzenek a legfontosabb típusok:

1. Vállalkozói WeboldalHa vállalkozásod van elengedhetetlen a weboldal. Itt ismertetheted a nézeteidet, bemutathatod magad, az ügyfelek tájékozódhatnak a termékekről, szolgáltatásokról.
2. Személyes/CV WeboldalA weboldal nagysága attól függ, hogy milyen szinten akarsz tartalmat megosztani. Ha csak magadat szeretnéd bemutatni, illetve a munkáidat, akkor természetesen egy oldalas weblap megfelel. Azonban ha szeretnél blogot is vezetni, akkor már egy dinamikus honlap szükséges.
3. Portfolio WeboldalTöbbségében egy oldalas weboldal, amelyben bemutathatod magad és a munkáidat.
4. E-commerce WeboldalAhogy a nevéből adódik, egy online boltról van szó. A látogatók kereshetnek a termékek között, megtekinthetik és ha megtetszett számukra, meg is vásárolhatják azokat.

A Személyes/CV és a Portfolio Weboldalak találhatóak az alsó kategóriában, mivel ezekben az esetekben nem kell több oldalas dizájnt tervezni, illetve több oldalnyi tartalmat hozzá készíteni vagy illeszteni. Utána következik a Vállalkozói Weboldal, melynél már fontos a teljes kidolgozottsága, az oldalak egymásra épülése. Itt már sokkal több lehetőséget, illetve szabályt követve kell elkészíteni a website-ot. Végsősoron következik az E-commerce Weboldal, amellyel elérkeztünk a felső kategóriába. Itt már több százezer forintról beszélünk.

Mi található a weboldal készítés árában általában?

Ahogy az első bekezdésben már említettem, egy weboldal számtalan funkciót tartalmazhat, amely növeli értékét, egyúttal az árát is. Legfőképpen a honlap típusa az, amely befolyásolja mit is tartalmaz, azonban számos alapvető dolgokban mindegyik megegyezik.

A weboldal készítés minden esetben egy személyes beszélgetéssel vagy online konzultációval, tájékoztatással és felméréssel kezdődik. A következő táblázat egy jó kiindulási alapot biztosít ahhoz, hogy átlássuk a további nélkülözhetetlen elemeket, amelyek a megbeszélés alkalmával lesznek leegyeztetve.

Domain és TárhelyMagyarországon jelenleg egy darab .hu domain cím bruttó 1980Ft-ba kerül. A vállalkozáshoz illő cím kiválasztása ha nem a legfontosabb feladat, ugyanis a jövőben erre fogunk hivatkozni, ez lesz az online címünk. Fontos, hogy olyan nevet kell meghatározni, amely könnyen megjegyezhető, de ragadós is.  A tárhely a weboldal méretétől függően bruttó 3810Ft-tól kezdődik.
Logó és arculat tervezésHa már rendelkezünk ezzel természetesen nem szükséges, azonban elengedhetetlen egy jellegzetes logó kivitelezése, amely alapján a látogatók megjegyzik a vállalkozásodat. Az arculat segít tovább lendíteni ezt a fontosságot.
Weboldal motorErre épül az egész weboldal. A rendszer megfelelő konfigurálása elengedhetetlen a gyorsaság és a biztonság érdekében.
Egyedi design, testreszabásHa teljesen egyedi designt szeretnénk, vagy egy előre meghatározott tervet testre szabni, mindkettő esetben a vállalkozásnak az értékrendjét és céltudatosságát kell tükröznie.
Képek, Grafikák, FotókManapság már mindenki az interneten található ingyenes stock fotókat használja, akár a főoldalon is. Ez azonnal kétségeket ébreszthet a látogatóban. Ezért is fontos saját vagy egyedi tartalmat használni.
Szöveges tartalomLehet még nem teljesen kiforrt a weboldal szöveges tartalma, így a legtöbb esetben ebben is segítséget kapunk a weboldal készítésen belül.
KeresőoptimalizálásVégső soron következzen a keresőoptimalizálás, mellyel könnyebben megtalálhatóak leszünk az internetes keresőkben, mint például a Google. Ez egy hosszú távú folyamat, azonban egy alapvetően jól kialakított weboldalt sokkal könnyebb a későbbiekben korrigálni.

A fent láthatóakat általában tartalmazza a weboldal készítés, ezért is alakul a legtöbb esetben 100.000Ft fölött az ár. Ezek után, a megbeszélést követően az eldöntött alapvető tulajdonságok alapján kapunk egy tervezetet, amely egy szükséges, de könnyed vázlat a weblap felépítéséhez. Természetesen csábító lehet, egy pár ezres, tízezres honlap ajánlat, viszont abban az esetben elköszönhetünk a fent leírtaktól és a teljes körű ügyintézéstől, mindent magunknak kell csinálnunk, de akár felmerülhet, mint többlet költség az elkészítés során, vagy a végső számlán.

Tovább az Ingyenes Konzultációra

Milyen funkciók találhatóak a weboldal készítés árában?

A fent leírt átlagos árban egy dinamikus weboldal található, amely sokkal több lehetőséget biztosít számunkra minden területen, mint egy szimpla bemutatkozó vagy profil weboldal.

Egy dinamikus oldal keretén belül könnyen változtathatjuk az oldalak tartalmát, illetve a honlap funkcionalitását. Egyszerűen, grafikus felületen keresztül (kódolás nélkül), létrehozhatunk szövegeket, módosíthatjuk és megoszthatjuk azokat. Ugyanúgy ezeket a műveleteket elvégezhetjük az elemi oldalakon is, mint például a főoldalon vagy a bemutatkozó oldalon. Mindezt egy adminisztrátori felületen keresztül.

Ha többen használják a weboldalt abban az esetben többszintes felhasználói csoportok segítségével tudjuk biztosítani a megfelelő jogosultságokat. Így aki csak egy blog bejegyzés megírására jogosult az nem fog tudni a további módosításokhoz hozzáférni.

A honlap a mi célunkat szolgálja, hogy új ügyfeleket és látogatókat tudjunk elérni, bevonzani. Egy galéria segítségével megmutathatjuk munkánk gyümölcsét, az üzenetküldő űrlapon keresztül, pedig azonnal felvehetik velünk a kapcsolatot.

Ezeket a tulajdonságokat az egész weboldalra érthetjük. Módosíthatunk színeket, létrehozhatunk új menüpontot. Teljes nyitottságot biztosít számunkra.

Miért “drága” egy weboldal?

A legfontosabb azt szem előtt tartanunk, hogy egy weboldal hosszú távú befektetés. Egy vállalkozás számára egy jól kialakított weboldal akár több évre bebiztosítja a megfelelő online jelenlétet. Legtöbb esetben egy kevés időráfordítás szükséges a weboldalhoz, hogy hosszútávon is biztonságosan tudjon működni, azonban nem szükséges heti szinten folyamatosan figyelni, ha jelenleg nem ez a fő cél.

Nem csak hosszú távú, hiszen egyben megtérülő befektetés is. Több ügyfelet és látogatót szerezhetünk, ezáltal a bevétel is növekedik. Erről azonban többet olvashatsz a weboldal előnyeiben. A keresőoptimalizálás a másik tulajdonság, amelyet a legtöbb weboldal készítés tartalmaz. Ez egy elengedhetetlen eleme, mivel ez biztosítja a végső löketet ahhoz, hogy a látogatók biztos ránk találjanak, ne a konkurenciára. Fontos megemlíteni azonban, hogy ez viszont folyamatos megfigyelést és munkát igényel.

Ha egy vállalkozás követi a trendeket és 2 évente lecseréli a weboldal kinézetét vagy egy-két nagyobb módosítást végez, akkor a fent meghatározott átlagárat, (most beszéljünk bruttó 150.000Ft-ról) eloszthatjuk két évre. Ez pontosan havi szinten bruttó 6250Ft-ot jelent.

Megkérem az egyik ismerősömet dobja össze.

Egy jó barát mindig segít. Természetesen ebben az esetben a fent leírtak elmaradnak, legfőképpen az egyedi design. Ha a határidő is fontos számunkra, akkor az ismerős aki lehet, hogy egy egyetemista vagy éppen már munkája van, a szabadidejét tudja erre felszentelni, ami lássuk be véges.

Azonban ha mindezek ellenére megbarátkoztunk ezekkel, akkor végül, de nem utolsó sorban a biztonság az, amely figyelmen kívül szokott maradni egy ismerős által összedobott honlap esetében. 21. században élünk már bevásárolni is tudunk az interneten keresztül. Ennek a hátránya az is, hogy egyre több hacker próbál ebből előnyt kovácsolni, csak éppen említsük a Facebook-on keresztül már többszörösen kiszivárgott adatokról (ahol nem mellesleg több ezren dolgoznak).

Megkérhetjük még az ismerősünk abban az esetben is, hogy kezelje az elkészült weboldalunkat. Szerencsére az egyes weboldalakhoz teljeskörű dokumentáció jár, így akárki el tud igazodni az adminisztrációs felületen. Az esetlegesen felmerülő weboldal karbantartási szolgáltatás nem csak ezeket a feladatokat elvégzését szolgálja, hanem mint egy rendszergazdaként felügyeli a weboldalt, frissítés, korrigálja, és egyesesetekben reportot készít erről.

Dolgozzunk előre

Ha szeretnénk, hogy minél gyorsabban és gördülékenyebben haladjon a weboldal készítés, szedjük össze a gondolatainkat. Nézzük át a vállalkozás profilját, keressünk a vállalkozásba illő weboldalakat. Kérdezzük meg a munkatársakat ők mire gondoltak.

Tovább a Weboldal Készítésre

Valamilyen megjegyzésed vagy kérdésed lenne? Nyugodtan tedd fel az alul található komment szekcióban!

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124