10+ Gazdasági és üzleti hírportál vállalkozóknak

Vállalkozóként, cégvezetőként vagy ügyvezetőként, de a sales és egyéb területen dolgozók számára is elképesztően fontos, hogy nap mint nap értesüljünk a legfontosabb hírekről. Mi történik éppen? Milyen trendek zajlanak itthon hazánkban, vagy éppen a nagyvilágban. Ehhez számos portált találunk Magyarországon, követhetjük egy-egy vállalat Facebook oldalát is a bejelentéssel kapcsoltban. Viszont erre specializált és több éves múlttal rendelkező hírportálok a legmegbízhatobbak.

Először a magyar gazdasági és pénzügyi hírportálokat, majd a külföldi hírlapokat és kiadványokat fogjuk áttekinteni, amelyek folyamatosan a legfrissebb tendenciákat mutatják a vállalkozói életben. Amit fontos kiemelnünk, hogy érdemes minél több, 2-3 forrásból értesülnünk ezekről a hírekről, így kapunk minél tisztább képet az adott információról.

Egyes lapoknál nem csak a gazdasági hírekről, de a vállalkozáshoz fenntartásához és működtetéséhez szükséges tartalmakat is találni fogunk. Ezek is, ha nem ugyanolyan fontossággal bírnak, mint a hírek.

Magyar gazdasági hírportálok hírek

Forrás: portfolio.hu

Portfolio

Magyarország egyik legolvasottabb gazdasági hírportálja, megközelítőleg havi egy milliós látogatottsággal. A lapcsaládnál több forrást is találhatunk, amelyek különböző tematikából szolgálnak hírekkel, ilyen a Pénzcentrum, a Portfolio Ingatlan vagy az Agrárszektor. Amelyek mindegyike érdemes lehet számunkra, ha az adott területen dolgozunk.

Naponta több tíz akár száz hírt is olvashatunk az oldaltól, amely jobbnál jobb háttérinformációkkal lát el minket a gazdasági híreken belül. Legfőképpen a gazdasági és a pénzügyi élet szakmai oldaláról fogunk olvasni.

Valószínűleg már részt vehettünk egy Portfolio által rendezett rendezvényen is, hiszen évente több tíz eseményt is szervez a lapcsalád.

Forrás: minner.hu

Minner

A Minner már régóta piacon lévő gazdasági portál, amely leginkább a piaci trendekre, kihívásokra és a vállalkozói léthez szükséges tartalmakra épül. Az oldal mögött Mándó Milán áll, aki az üzleti szektor, a pénzügyi piac után kezdett bele az oldal működtetésébe.

Mára a vállalkozás rengeteg területéhez találunk fontos információkat, a webshop működtetésétől a marketinges alapelvekig.

Könnyen meríthetünk új gondolatokat és új nézeteket az oldalon megtalálható tippekből és ötletekből.

Világgazdaság

A Világgazdaság egy igen régi múltra visszatekintő hírlap. Már 1969-ben létezett a lap, azonban különböző okokból kifolyólag átalakult heti világgazdasággá, amely, igen, a mai HVG elődje volt. Habár a lap valamilyen szinten átalakult, nem szűnt meg, hiszen 1988-ban folytatta működését, amely a mai napig fennáll. (Wikipédia).

Hasonlóan a Portfolio-hoz, itt is főleg pénzügyi és gazdasági hírekkel találkozunk, naponta akár száznál is több hírrel. Hiteles forrásokból, egyaránt küldölfi és magyar viszonylatban.

Nemrégiben indult egy Podcast kiadás is, amelyet akár vezetés közben is hallgathatunk.

HVG KKV és Gazdaság

Az előbbiekben már megismerhettük a HVG múltját, amely a mai napra, már egy széles hírportállá nőtte ki magát. Azonban a gazdasági és pénzügyi szakmai mivoltát megtartotta. Független forrásokból tájékozódhatunk, a napi legfontosabb hírekről.

A HVG legújabb lehetősége a HVG360, amely egy előfizetés alapú hírplatform. Folyamatosan értesülhetünk a legfontosabb hírekről hirdetésmentesen, közvetlenül támogatva az újságírókat és magát a HVG-t.

A mai napig találkozhatunk a HVG különböző napilapjaival az egyes helyi boltok polcain, mint például a HVG pszichológia. Érdemes még megemlítenünk a HVG klubkártyát is, amely számos helyhez nyújt kedvezményeket, továbbá a HVG polcain lévő könyvekből is akár 10%-os kedvezményt is biztosíthat.

Kecskés Sándor – BIZ

Fontos megemlítenem ezzel kapcsolatban, az ingyenes KKV hírlevelet, amely heti rendszerességel értesít a legfontosabb magyar gazdasági, pénzügyi és marketinges hírekről. Semmi spam, és bármikor leiratkozhatsz róla.

Külföldi gazdasági hírportálok hírek

A magyar hírek mellett a külföldi trendek is nagyban befolyásolják az itthoni gazdasági és pénzügyi folyamatokat, így azokat is érdemes követnünk.

Budapest Business Journal

Magyar viszonylatnál maradva a Budapest Business Journal egy Magyarországon megjelenő, magyar kétheti hírlap, azonban angol nyelven. 1992 jött létre mint heti hírlap, ami a későbbiekben változott kétheti rendszerességre.

Gazdasági, pénzügyi és napi hírekkel egyaránt találkozunk az oldalon.

Wall Street Journal

A Wall Street Journal-t valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. A gazdasági és üzleti hírekre fókuszáló nemzetközi napilap, a vállalkozók életében elengedhetetlen forrásokat taglal.

Az üzlet melett a tech, politikai és az ingatlan piachoz kapcsolód híreket is megtalálunk.

Yahoo Finance

A Yahoo-t mint keresőt ismerhetjük leginkább, azonban a Finance részlege egy teljesen elkülönülő, szakmai hírportál. Napról napra, hétről hétre videós tartalmak segítségével tájékozódhatunk a széleskörben a pénzügyi világban történt eseményekről.

Business Insider

A következő egy amerikai napi hírportál, amely az üzleti és a pénzügyi élettel foglalkozik, és az ehhez kapcsolódó eseményekkel. 2007-ben internetes weboldalként indult, mára egy fontos szereplőjévé vált a piacnak.

TechCrunch

A TechCrunch egy 2005-ben létrejött online hírportál, amely leginkább a startup és a tech világában dolgozó vállalkozóknak lesz egy tökéletes mindennapi olvasmány. Az oldal nemzetközi eseményekről számol be és már egyes rendezvényein is akár részt vehettünk.

További pénzügyi, gazdasági és üzleti hírforrások

  • Economist – Londoni székhelyű heti hírmagazin, amely már 1843 óta létezik
  • Financial Times – 1888-as létezése óta a nemzetközi gazdasági és pénzügyi hírekről és eseményekről számol be

Külföldi napi gazdasági és pénzügyi hírlevelek

Minden évben felrepül a gondolat, hogy az emailes marketingnek már rég leáldozott. Azonban ez koránt sincs így. Leginkább alátámasztják a következő hírlevelek, amelyekre igazán érdemes feliratkoznunk, ha követni szeretnénk a nemzetközi pénzügyi és üzleti híreket.

Morning Brew

Több mint 3 millió feliratkozóval rendelkező hírportálnak mondható cég, napi rendszerességgel küldi a legfontosabb üzleti eseményekről szóló beszámolókat. Mára már több szektorral és tematikára lebontott hírlevéllel is rendelkezik, mint az Emerging Tech Brew vagy a Marketing Brew.

A levelek általában a délután folyamán 11:00 és 13:00 között érkeznek.

The Hustle

A másik hasonlóan kiemelkedő, főleg az üzleti életre fókuszáló hírlevél a The Hustle. Több mint 1.5 millió feliratkozóval rendelkező vállalat, a nagyobb változásokról és háttér információkról számol be. Így a látóterünket is növeli az üzleti lehetőségek terén.

Összegzés

Ahogy ez már a cikkben is szerepelt egyszer, fontos, hogy egyszerre több forrásból is értesüljünk, hogy minél több szemszögből megismerjük az adott hírt. Érdemes még a külföldi trendeket is figyelnünk, hogy mely cég merre mozog, és mik a terveik, amelyet biztos a magyar piacon is érzékelni fogunk.

Scroll to Top