Kampányoldal

Mikor érdemes kampányoldalt használni?

Hogyan tudnád eladni a termékeidet vagy hogyan tudnál ügyfeleket csábítani magadhoz? Biztos felmerült benned is ez a kérdés. Hát a kampányoldal pontosan ezt segíti elő.

A weboldalad az a hely, ahol az ügyfelek mindent megtudhatnak rólad, olvashatják a blogodat, böngészhetnek a szolgáltatásaid között és megtalálhatják a telefonszámodat. A kampányoldal ezzel ellentétben egy specifikusabb oldal, ahol egy adott termék vagy szolgáltatás mellett érvelsz. Az oldalon persze megtalálható a Te fő weboldalad is, mint egy link vagy egy logó formájában, de ez most mellékes. A legfontosabb dolog, hogy egy kampány során termékeket tudj értékesíteni vagy e-mail címeket és neveket tudj begyűjteni a későbbi hírlevélhez és hasonló marketing reklámhoz.

Mikor meghirdetünk egy adott terméket, szolgáltatást, elvárjuk hogy profitáljunk belőle. Azonban, ha elkövetjük azt a hibát, hogy nem készítünk neki saját oldalt, tehát kampányoldalt, hanem a fő weboldalon keresztül mutatjuk be a terméket, akkor azzal nem érjük el a kívánt hatást. A fő weboldalon keresztül nem lehet kihasználni a kampányoldalban rejlő lehetőségeket, mivel így elvonjuk a vásárló figyelmét a bemutatni kívánt termékről, szolgáltatásról.

Hogyan is néz ki egy kampányoldal?

Így néz ki egy kampány oldal.
  • Egy oldalas
  • Sok képpel ellátott
  • Színes
  • Referenciával, kimutatásokkal
  • Feliratkozással, űrlappal.

A kép tökéletesen bemutatja, hogy mit is kell szem előtt tartani a készítése során. Nem szabad túl hosszúnak lennie, mert amíg a végére ér az olvasó megunja magát, de nem lehet rövid sem mert még a végén nem győzzük meg, hogy miért is érdemes minket választania. Fontos a színekkel játszani, hogy az egész összhatás benne maradjon az ember agyában.

Fontos egy ilyen oldal elkészítése során is a keresőoptimalizálás, ugyanis gyorsan felkapott lehet az oldal, így nem szabad lemaradni a kereső által generált forgalomról sem. Ebből a szempontból egy jó címmel, egy leírással és megfogalmazással érhetjük el a legjobb eredményt.

Külföldön már bevett módszer, azonban itthon még nem sokan ismerik a hatását, így jobb, ha minél előbb elkezded a megvalósítását.

Author

Kecskés Sándor

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük